Koken

nov 10, 2013

Kookboek van het jaar 2013


Tijdens de feestelijke avond in het Conservatoriumhotel in Amsterdam is Polpo van Russell Norman door de vakjury uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2013 én heeft Echt eten van Jonathan Karpathios De Gouden Garde Publieksprijs 2013 in de wacht gesleept.

Polpo
Een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië
Russell Norman
Jury rapport: ‘Een boek dat zowel qua onderwerp als vormgeving heel origineel is. Door de bijzondere rug valt het ook nog eens perfect open. De naam van het boek verwijst naar het gelijknamige restaurant in Londen. Door de prachtige foto’s krijg je zin om alle gerechten en cocktails meteen te gaan maken. Een boek waar veel liefde in zit!’

Echt eten
Met de groenten van Jon
Jonathan Karpathios
Jury rapport: ‘Een verrassend boek door de eenvoudige maar ontzettend originele receptuur. Een erg maakbaar boek voor iedereen die eens iets anders wil klaar maken zonder al te veel poespas. Korte ingrediëntenlijsten! Een nieuwe manier van ingrediëntengebruik, natuurlijk volgens de seizoenen. Echt een boek van nu. Ook leuk om te lezen waar alle ingrediënten uit het boek vandaan komen, Jonathans leveranciers komen allemaal even langs.’


Vorige pagina: Sport
Volgende pagina: Esoterie